print 2 reacties |4.561x gelezen

Frankrijk erkent Parkinson als beroepsziekte bij boeren

Frankrijk heeft de ziekte van Parkinson erkend als beroepsziekte bij akkerbouwers die minstens tien jaar zijn blootgesteld aan gewasbeschermingsmiddelen. Dat meldt het Vlaams Infocentrum voor Land- en Tuinbouw (Vilt).

Professionele gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen, voornamelijk land- en tuinbouwers, lopen 1,5 tot 2 keer meer risico dan andere burgers. De Franse wetgever wijt het verhoogde ziekterisico niet aan één bepaalde actieve stof, maar meer algemeen aan de professionele en derhalve herhaaldelijke blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen.

Onder blootstelling wordt bijvoorbeeld verstaan rechtstreeks contact met de middelen, het inademen ervan of contact met behandelde gewassen.

verschenen op : 03-03-2013

 

Meer over:   beroepsziekten     pesticiden     werken     officiële berichten     juridisch aspect     parkinson    

Vind je deze informatie nuttig? Deel deze dan nu:
print 2 reacties |4.561x gelezen

Reacties

parkinson

door rita , 11 maart 2013 om 17:48

enige tijd geleden was op tv een uitvoerige documentaire over dit probleem een franse journaliste trok naar amerika, de grote firma's zijn reeds van in de jare ...

lees verder »

parkinson

door derom , 11 maart 2013 om 11:21

Dat zou inderdaad de oorzaak kunnen zijn en verklaren waarom mijn grootmoeder de ziekte had. Mijn grootvader was molenaar en handelaar in landbouwprodukten en m ...

lees verder »

Reageer op dit artikel

email:
naam:
verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
onderwerp:
bericht: tekens over.
terug naar begin artikel »
pub
pub
pub