Griepepidemie treft België

Laatst bijgewerkt: February 2013 | 2 reacties
meisje-ziek-170.jpg

nieuws Nadat de voorbije weken een verhoogde griepactiviteit werd waargenomen, voldoet België sinds de tweede week van januari aan alle criteria om te spreken van een echte griepepidemie. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) in Brussel.

De voorbije 2 weken bereikte het aantal mensen dat met griepachtige symptomen een huisarts contacteerde de epidemische drempel. Dat is het officiële signaal om de griepepidemie in te luiden. Op basis van vergelijkingen met vorige jaren wordt dit jaar een 'bovengemiddelde griep' verwacht. De sterkst getroffen leeftijdsgroep zijn de schoolgaande kinderen. In Nederland zou de griepepidemie al over haar hoogtepunt heen zijn.

Bij snel stijgende koorts, hoofdpijn, fikse keelpijn, hoesten en spierpijn, is de kans groot dat u griep hebt.
Momenteel circuleren er drie types van het influenzavirus: het B-virus, het virus A(H1N1)v en het virus A(H3N2). Ze zijn alle drie opgenomen in het vaccin. Dus degenen die voor griep zijn gevaccineerd, lijken dit seizoen goed beschermd.

Alhoewel het ideale moment om zich te laten vaccineren voorbij is (dat is in oktober-november) kan u zich nog steeds laten vaccineren en zult u toch nog beschermd zijn gedurende het grootste deel van de epidemie. Een griepepidemie duurt immers doorgaans 8 tot 12 weken, en het vaccin heeft 2 weken nodig om bescherming te garanderen

Meer info
www.wiv-isp.be
www.degrotegriepmeting.nl


verschenen op : 06/02/2013 , bijgewerkt op 05/02/2013

2 reacties

Griepepidemie treft België

door vernimmen , 7 February 2013 om 21:30

ik ben gevaccineerd en lig nu al 1 week met griep in bed het is volgens de huisarts een variant van de griep er zijn deze week vele cgevaccineerde collega's ziek wie kan mij dit uitleggen

Griepepidemie treft België

door anoniem, 7 February 2013 om 09:36

Ik weet het toch niet zenne... Begin november ben ik gevaccineerd, ik ben 2 dagen ziek geweest. In januari had ik prijs, de griep had me stevig te pakken. Dus, zo goed bleek ik dit jaar niet beschermd te zijn.

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub