print 7 reacties |75.441x gelezen

Continu orgasme syndroom of rusteloos genitaal syndroom

Het continu orgasme syndroom of Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS) werd in 2001 voor het eerst beschreven in de medische literatuur. Het gaat om vrouwen – bij mannen zou dit syndroom niet bestaan of is het alleszins nog niet beschreven - die voortdurend rondlopen met genitale sensaties alsof ze op het punt staan een orgasme te krijgen. De gevoelens bestaan uit tintelingen, jeuk-achtige of golfachtige sensaties, kleine schokjes of krampen in of rondom de clitoris en vagina. Een belangrijk kenmerk van dit syndroom is dat seksueel contact niet tot een vermindering maar juist tot een verergering van de klachten leidt.

De klachten kunnen weken of maanden lang aanwezig zijn om dan plotseling te verminderen. Vaak is er geen enkele duidelijke aanwijzing te vinden wanneer de symptomen weer plotseling te voorschijn treden. De klachten kunnen snel in ernst toenemen wanneer de vrouw plotseling schrikt, erg nerveus is, zich kwaad maakt, angstig is, of zich ergert. Ze kunnen ook verergeren bij gebruik van alcohol en koffie.

Uit onderzoek aan de Universiteit van Utrecht blijkt dat PSAS samenhangt met Restless Legs (rusteloze benen) en een frequent optredende drang om te plassen (overactieve blaas). Neuropsychiater Marcel Waldinger en zijn collega’s onderzochten 18 Nederlandse vrouwen met (PSAS). De vrouwen kregen verschillende medische onderzoeken zoals MRI-scans van de hersenen en het bekken. De studie toonde aan dat de meeste vrouwen ook last hadden van onrustige benen, symptomen van een overactieve blaas en spataderen in het bekken. Volgens Waldinger is PSAS dan ook een genitale vorm van Restless Legs, en zou men beter over rustloos genitaal syndroom (RGS) spreken.

Mogelijk worden de klachten veroorzaakt door een aandoening (een sensorische neuropathie) van een korte dunne zenuw, de nervus dorsalis clitoridis. Deze zenuw ligt links en rechts naast de vagina en clitoris.

Er bestaat nog geen eenduidige behandeling voor dit syndroom. Bepaalde medicijnen, zoals oxazepam en clonazepam, kunnen de klachten in intensiteit doen verminderen, maar ze halen de klachten vaak niet volledig weg. In periodes van weken en maanden komen de sensaties op of verminderen weer in intensiteit. Afleiding (bijv. door hobby's) kan bijdragen aan het beter kunnen omgaan met ReGS.

verschenen op : 27-01-2013   |  bijgewerkt op : 02-01-2013

bron: www.restlessgenitalsyndrome.com - www.psas.nl/

Meer over:   seks en seksualiteit    

Vind je deze informatie nuttig? Deel deze dan nu:
print 7 reacties |75.441x gelezen

Reacties

Continu orgasme syndroom of rusteloos genitaal syndroom

door anoniem , 14 maart 2013 om 12:16

Heb dat gevoel ook gehad na manueel gemanipuleer van de nek door orthopedist. Na enkele dagen was het verdwenen... ...

lees verder »

Continu orgasme syndroom of rusteloos genitaal syndroom

door johan , 10 maart 2013 om 21:50

ONGEHUWD DUS BEN IK SLECHT GEPLAATST EIGENLIJK OM OORDELEN TE GAAN RISKEREN ...

lees verder »

Continu orgasme syndroom of rusteloos genitaal syndroom

door negg , 14 februari 2013 om 11:12

@emauele: kan leiden tot zelfmoord. Zoek "Suicide Spotlights Persistent Genital Arousal Disorder" (The Daily Beast) op Google ...

lees verder »

Continu orgasme syndroom of rusteloos genitaal syndroom

door anoniem , 11 februari 2013 om 09:42

Kan elke vrouw dat opwekken? ...

lees verder »

anaalsex met echtgenoote!

door hugh hefner , 08 februari 2013 om 17:23

Stront aan de piemel. ...

lees verder »

Restles legs

door anoniem , 06 februari 2013 om 19:13

Voor deze aandoening heeft mijn vrouw het medicijn syfrol voorgeschreven gekregen en ze heeft er zeer veel baat bij, dit is wel een medicijn welke normaal voor ...

lees verder »

anaalsex met echtgenoote!

door emauele , 28 januari 2013 om 21:24

wat zijn de risicos? ...

lees verder »

Reageer op dit artikel

email:
naam:
verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
onderwerp:
bericht: tekens over.
terug naar begin artikel »
pub
pub
pub