Cunnilingus is geen pasta

123-koppel-bed-voeten-170_10.jpg

nieuws Om Seksualiteit.be, de website over seksuele gezondheid, bekend te maken bij een groot publiek lanceert Sensoa een campagne waarin misverstanden over erotische termen op grappige manier voorgesteld worden. ‘Vulva is geen Zweeds meubel’, ‘Chlamydia is geen kamerplant’, ‘Ovuleren is geen kooktechniek’ en ‘Cunnilingus is geen pasta’.

Met de site wil Sensoa, als Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, een bijdrage leveren aan de seksuele gezondheid in Vlaanderen. De site bevat heel wat info over soa, hiv, anticonceptie, seksueel misbruik, voorlichting, het lichaam en relaties. Met de site en de campagne spoort Sensoa aan te praten over seks. Nu krijgt de site er twee onderdelen bij "Lichaam en seks" en "Seks en relaties". Daarin komen items aan bod als de geslachtsdelen, seksuele opwinding, seksbeleving, zwanger en seks en seksuele problemen. Ook gaat de site in op relaties, relatieproblemen, seks en internet en professionele hulp bij problemen.

Tegen het heersend beeld in, raken nogal wat volwassenen besmet met een seksueel overdraagbare aandoening en loopt het anticonceptiegebruik niet altijd even vlot. Zo vormen Vlaamse vrouwen tussen 25 en 35 jaar de tweede zwaarst getroffen leeftijdscategorie qua besmettingen met chlamydia. Veruit het grootste deel van het totaal aantal zwangerschapsafbrekingen wordt uitgevoerd bij twintigers en dertigers. Daarnaast werkt de populaire cultuur ook onrealistische verwachtingen over relaties, liefde en seksualiteit in de hand. Eenmaal seks in twee weken of een relatiedip hoeven helemaal niet problematisch of abnormaal te zijn. Net dat wil Seksualiteit.be benadrukken.

Seksualiteit.be biedt ook niet alleen accurate en niet commercieel gekleurde informatie, de gegevens zullen regelmatig vernieuwd worden. Ook nieuwe cijfergegevens over seksualiteit in Vlaanderen zullen via de site verwerkt en aan het brede publiek bekend gemaakt worden.

Seksualiteit.be brengt informatie die relevant is voor de positieve beleving van seksualiteit bij volwassenen. Sensoa is immers het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Seksuele gezondheid betekent niet alleen dat je je beschermt tegen mogelijke ziektes als soa’s of hiv, of tegen de risico’s van ongeplande zwangerschap of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het betekent ook dat je zorgeloos kan genieten van je seksualiteit en er dus ook plezier aan kan beleven. Voorwaarde is dat seksualiteit en seksuele relaties positief en respectvol behandeld worden. Dit hangt samen met seksuele rechten.


Laatst bijgewerkt: november 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram