Klein effect acupunctuur bij chronische pijn

Laatst bijgewerkt: October 2012 | 5 reacties
123-accupuct-rug-170_10.jpg

nieuws Acupunctuur helpt mogelijk een klein beetje tegen chronisch rug-, nek- en schouderpijn, gewrichtspijnen en hoofdpijn. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van 29 wetenschappelijke studies gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine.

Mensen die met acupunctuur werden behandeld, rapporteerden een matige verbetering van hun pijnklachten in vergelijking met diegenen die een nepbehandeling krijgen, en een iets grotere verbetering in vergelijking met mensen die geen behandeling kregen. 50% van de acupunctuurgebruikers rapporteerden een vermindering van hun klachten met de helft, tegenover 43% bij nepacupunctuur en 30% zonder behandeling. Het grote effect van nepacupunctuur doet de onderzoekers vermoeden dat er dus ook andere factoren meespelen die het succes van beide behandelingen bepalen. De onderzoekers denken dat het om een placebo-effect gaat en dat het weinig uitmaakt waar de naalden worden geplaatst en hoe diep ze het lichaam binnendringen.


verschenen op : 17/10/2012

5 reacties

acupunctuur

door anoniem, 30 October 2012 om 21:38

Bij mij helpt acupunctuur zeer goed zowel voor mijn hals , schouder en voet.

Klein effect acupunctuur bij chronische pijn

door Arion Hill, 18 October 2012 om 17:15

Uw verhaal klopt, maar een kleine maar heel belangrijke randopmerking is dat je dat effect ook zelf kan bewerkstelligen. Via meditatie, Jin Shin Jyutsu en Feldenkrais oefeningen kun je alle lichte tot middelmatige rugproblemen gemakkelijk weg krijgen. Enkel wanneer je eigen gedrag een extreem rugprobleem oplevert, is soms een operatie nodig. Maar zoals ik al schreef, ligt de oorzaak dan meestal (tenzij bij een ongeval) bij het eigen gedrag, en is ze dus te vermijden. Maar zelfs dan nog zijn bovenstaande oefeningen heel behulpzaam bij het verminderen van de pijn.

acupentuur

door Arion Hill, 18 October 2012 om 17:04

Zolang de westerse geneeskunde nog in zijn kinderschoenen staat, zullen mensen blijven hun toevlucht zoeken tot andere modaliteiten, zoals acupunctuur. In gevallen werkt die acupunctuur dan ook beter dan de westerse; beiden zijn pseudowetenschappen, de ene al wat meer wetenschappelijk onderbouwd dan de ander, maar in essentie pseudowetenschap.

acupentuur

door anoniem, 18 October 2012 om 11:08

dikke zever, steunt op sugestie

Klein effect acupunctuur bij chronische pijn

door vanslembrouck wilfried, 18 October 2012 om 11:08

Ik laat al 20 jaar mij behandelen met acupunctuur wegens zware rugproblemen en ik kan alleen maar bevestigen dat het bij mij zeer goed werkt.Het grote probleem is dat er weinig echt bekwame acupuntuur dokters zijn.Het is een erkende dokter acupunctuur.

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub