Meditatie en bewegen helpt tegen verkoudheid

Laatst bijgewerkt: September 2012 | 2 reacties
123-3vr-jogging-lopen-sport-170-08.jpg

nieuws Meditatie en bewegen helpt om de duur van een verkoudheid of een andere luchtweginfectie zoals griep te verkorten. Dat blijkt uit een studie in het vakblad Annals of Family Medicine.

Bij de studie waren 150 mensen betrokken. 50 daarvan volgden een trainingsprogramma van 8 weken, waarbij wekelijks 2,5 in groep werd geoefend (lopen, wandelen, aerobics of fietsen), plus nog eens 45 minuten per dag individueel bewegen. Een tweede groep volgde gedurende 8 weken een meditatieprogramma (mindfulness). De derde groep kreeg geen specifieke opdrachten. Vervolgens werden de proefpersonen gevolgd tijdens het griepseizoen. In de meditatiegroep kregen 27 een luchtweginfectie, in de oefengroep 26 en in de groep zonder instructies 40. De proefpersonen in de oefen- en meditatiegroep waren gemiddeld 5 dagen ziek, tegenover 9 dagen in de laatste groep. De proefpersonen in de meditatiegroep hadden ook minder erge klachten.


verschenen op : 02/10/2012

2 reacties

meditatie en bewegen helpt bij verkoudheid.

door Arion Hill, 4 October 2012 om 14:43

Indien je al zou gemediteerd hebben, of van nature naar verlichting neigt, zou je geen verduidelijking nodig hebben... Niks moet... Geneeskunde en dit soort onderzoeken blijft voorlopig toch nog een pseudowetenschap. Veel succes in je spirituele groei...

meditatie en bewegen helpt bij verkoudheid.

door d.b.zitter, 4 October 2012 om 11:19

ik vind het een onduidelijke verklaring die u geeft. geen leeftijden en geen sexen. het moet veel uitgebreider en duidelijker. Groetjes.

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub